RSS

Saturday, July 4, 2009

motor vs hilux

alhamdulillah. adik aku x teruk sgt. tempurung lutut belah kanan tekeluar n tpkse dijahit dgn 10 jahitan, dagu dijahit dgn 3 jahitan dan beberapa luka di bahagian tangan kanan. critenye bermule begini...

hilux tu signal kanan tapi belok kiri. so adik aku dari blkg hentam belakang hilux. *pendek cerite r ni*

tapi mase wat report lelaki cina(driver hilux) tu cakap dye signal kiri. yela. nak selamatkan diri. n luckily, kete dye x de pe2. maintain je. yela kete besa. kene hentam lc je. tapi aku sgt2 sedey tgk keadaan adik aku ni.

mase smpi hospital tadi. di bilik x ray. adik aku duduk di kerusi roda. sayu ati tgk dye yg sgt lemah n berluke n bebalut2. mak aku sedih gile n terus cium pipi adik aku. suasana di bilik itu sgt hiba n suram. kebetulan mase tu, ade 2 lagi accident kat situ. n lagi teruk. ade 1 lagi situasi. sorg girl yg tebaring atas katil beroda n menangis2. family dye sume menangis. ayah aku tanye pada ayahnye. dye cakap anak dye bwk moto n ade lori depan x bagi signal terus belok(aku xsure belok kanan or kiri). n anak dye jatuh n teperosok bawah lori. ni pun berpunca drpd signal jugak. kesian sgt tgk keadaan dye. dye asyik ckp:

"mak.. adik nak balik mak.. sakit mak.."

sebak rase ati aku. berair mata aku. suasana dalam tu mmg sgt suram n menyedihkan. alhamdulillah adik aku x seteruk itu. after adik aku xray, masuk bilik rawatan n jahit bhgn2 yg perlu. wahh. dah la esok nak balik u. sedihnye nak balik. rase xnak balik. sedih lahhh.

aku harap perkara ni x berlaku lagi pada sesiapa pun. byk case berpunca dari signal. last week kawan aku accident jugak. sebab lori depan x bagi signal. lagi teruk. masuk besi n all that.

case adik aku ni syukur sgt x teruk. syukur padamu Ya Allah. aku belum cukup kuat lagi.

kepada sesiape yg bce blog ni. berhati2. penunggang motosikal lebih berisiko tinggi utk cedera parah bile accident. kadang2 kite berhati2 mcm mane pun, kite hebat memandu sekalipun kalau dah malang n pengguna jalan raye yg lain x behati2 tetap juga bahaya.

terima kasih kerana mendengar luahan hati ini. berhati2 di jalan raye. igtlah org tersyg. adios~
=)

4 comments:

spiderman said...

alhamdulillah adik ko ok.
tp kes signal mmg biasa sgt. keter2 bongok mana reti bagi signal. aku rasa kalau pecahkan signal depa pon tak pe.
aku pon pernah kena cam adek ko tp dgn moto jer la. tu pun seminggu sakit tengkuk. kwn aku yg bonceng sama aku tu pon skali kena. :-<
tp tu la, bawak moto perlu pk cepat & ley agak2 per nak jadi, kalau tak susah skit la.
:-)

FaRRa said...

yeke..
kesian ko jugak..
ade hikmah kan..
=)
btw thx..

spiderman said...

welkam.
hikmah dia bawak moto kena hati2 & biler bawak keter kena simpati.
lastly jgn ikut hati, nanti susah diri..

ahahaha, cam sajak plak :-P

FaRRa said...

pandai ko buat sajak!
haha..=p

Post a Comment