RSS

Tuesday, December 22, 2009

the problems that never end.

tadi saye ponteng lagi 1 kelas.
tak tahu mengapa dan kenape saye mahu ponteng kelas tu.
padahal saye dah bangun sangat awal dan tak boleh tido dah.
tapi masih degil tak nak pergi kelas circuit.
jahat kan.
saye terlalu banyak berfikir lately ni.
macam maaaane ni?
honestly, saye dah tak tahan.
sorry for being emotional sejak 2 menjak ni.
tak berniat.
tak dapat kawal lagi.
study pun macam ape tah.
dalam kelas pun x dapat pay attention ape lecturer cakap.
har har har.
obviously, this sem semua subjek sangat tough.
ade 3 subjek core!
wow!
matilah saye kali ini.
esok ade 2 kuiz. thermo n dynamic.
haih.
tak study lagi.
macam maaane nih?
secara jujurnya saye sangat tak suke jadual this sem.
kelas start lambat. saye igt best sgt. rupenya tak de lah best sgt.
sbb kelas abis lambat everyday.
saye langsung tak gemar belajar waktu petang.
esok kelas saye straight 7 jam. start pukul 11 dan abis pukul 6!
yeayyy!
abissslaaaa~~~
problem?
entah. haha.
saje mahu update!
goodnite!

Thursday, December 17, 2009

punca budak uniten malas atau tak tahu masak.

saye tak faham kenape dan mengape pihak residen uniten tak bagi penghuni2 ilmu or lain2 apartment uniten bawak multi cooker?
tak nampak kesalahan di situ kecuali guna eletrik lebih sikit je. aiii kate TNB. takkan gune letrik sikit utk masak pun nak bekire. tak aci lah mcm ini. kami bayar sewa tau! bukannye murah! tadi ade sape entah buat spot check. n my housem8 cakap die bagi warning. next week make sure dah tak ade brg2 terlarat. mak aih. mane lah nak campak barang2 tu. ingat semua duduk area selangor/ kl ke? saba je lahhh..

sebab tu ramai budak uniten tak pandai masak sangat. sebab tak bagi bawak alatan memasak. rice cooker je boleh. tapi takkan semua masakan nak masak dalam rice cooker? kalau rice cooker boleh kenape multi cooker tak boleh? tak banyak beza pun 2 benda tu. bagilah kami masak!! tak adil ok! rules mcm ini tak sepatutnye dicipta. menyusahkan orang. bak kate org. kalau hidup tak boleh menyenangkan orang jangan menyusahkan orang. thats all. thanks!

p/s: saye memang tengah emo sekarang. emosi tak stabil. haha. nasib lah.. >.<

Thursday, December 10, 2009

all is still new!

finally, saye dah masuk second year!
wow! cepat nye mase berlalu. rase macam baru je lepas frust. frust ape? haha. lu pikirlah sendiri!!

masuk sem baru ni. tak ade ape yang special sangat. sebab saye tak masuk special sem! har har har. obviously, dah naik tahun ni, subjek semakin susah! seriously susah. ade subjek eletrik, circuit 1 dan subjek yang paling tidak digemari iaitu subjek membace, manufac process! wuaaaa n wuaaaa n wuaaa lagi. adeh. tak sanggup nak lalui sem ni sebenarnye. tapi kene jugak. macam maaaaaane ni? (nada dayah dalam toilet kat PD) hehe.

lecturer? pun tak ok sgt. mane yang senior cakap lecturer tu jgn ambik tu laaa yang dah terambik! pergh! alahai nasib. tak pe. saye suke belaja dengan lecturer yang tidak digemari senior. har har har. ye saye tipu. mane mungkin. saye beusaha sedaya upaya untuk tukar lecturer mase add n drop tapi x kesampaian. haha. its ok. dugaan! poyos! yang bagusnye sem ni baru saye kenal bangunan BF n BJ. ade jugak bangunan name tu rupenye. haha. harap je dah duk uniten setahun. bangunan pun tak kenal. buat malu jeh. haih.

this msg is straightly dedicate to JPA~
please, nak duit!!!! wuaaaa... dah pokai ni.. wuaaaa... tolonglahhh..


ok. tu je nak merepek. bosan sangat. daaa~

Sunday, November 29, 2009

saye benci packing!

wahh kenape kene packing barang??
kan bagus kalau ade mesin yang packing brg.
letak je brg terus siap packing.
jika saye jadi engineer yang berjaye nanti saye akan cipta mesin itu. har har har!

semalam raye. biasalah pagi2 pergi sembahyang raye. then balik makan2. sedare mara datang. beramah mesra dan lain2. aktiviti biasa di hari raye. tapi raye kali ini berbeza tau! kami sekeluarga bersame opah mak2 n bapak2 sedare serta sepupu2 pergi ke kebun arwah atok! best gile! lame gile tak masuk kebun. har har har. ok ini gambar2 nye.


~yeop sdg cuba mengait utk pertama kali kot!~

~menadah~

~makan time~

~hebat gile! buka durian dgn screwdriver =p~

~yeop n achik masuk pertandingan membuka durian paling cepat~

~posing itu penting!~

~model rambutan~


hari ini. saye beli barang2 sikit untuk bwk balik uniten. then pergi makan kat pizza hut. sebab saye mcm teringin nak rase pizza crunchy tu. rasenye? ok la. yang sedap sebab ade udang kot! huhu.


esok mahu balik. tapi saye tak mahu. macam mane nihh?? adeh. new sem new spirit! chaiyok2! hopefully sem akan datang ini lebih menyeronokkan daripada sem2 yang lepas. aminnnn..

p/s: tolong saye packing barang!!!! T.T

Thursday, November 26, 2009

raye datang lagi!

hari ini life saye sangat busy.
busy sangat.
mengalahkan chef wan atau chef2 yang terkenal di malaysia ini.
har har har.

hari ini saye bertungkus lumus menyediakan hidangan untuk hari raye. cewah!
ye saye siapkan tau! tapi sedap ke tak itu belakang kira. yang penting saye dah siapkan. hahaha.
setelah sehari lebih berfikir menu untuk raye. akhirnya. saye jugak yang telah memberi idea untuk menu pada hari esok. menu nye ialah. jeng jeng jeng....

::nasi minyak hujan panas
::ayam bakar special
::sambal udang istimewa
::jelatah/arca resepi sendiri
::pencuci mulut- kek batik

see.. semua istimewa tau!hehe. honestly, nasi minyak hujan panas tu memang first time saye buat. sebelum ni hanye tahu buat nasi beriyani je. haha. tapi alhamdulillah jadi. ayam tu baru perap. esok baru mahu bakar menggunakan alat bbq yeop. thanks to the sponsor!hehe. yang lain2 itu memang saye yang masak. tapi jelatah tu mak cakap mak yang nak sediakan esok. so, saye suke. saye boleh relax!hehe. saye rase suke becampur bangga jugak sebab joy tak habis2 ke dapur mencari peti ais dan membukanye untuk mengambil kek batik lalu memakannye. ish ish ish. saye sudah melarangnye beberapa kali. suruh dye simpan kek itu untuk tetamu yang datang esok. tapi ade ke tetamu yang mahu hadir esok? lu pikirlah sendiri!

haaa.. btw raye kali ini best! sebab kak farah pun join kami beraye sekali. yeay! welcome! mereka sampai around 9pm tadi. and baru saye tahu iphone yeop kene curi. ade org pecah rumah dye. sob3. sedih. tapi tak ape. bukan rezeki. pengorbanan di hari raye korban ini. eh?haha


ok. selamat hari raye aidiladha all. semoge kite mendalami erti pengorbanan itu sedalam-dalamnye. amin.

p/s: saye terlebih letak color merah dalam nasi minyak hujan panas tu. so warne nasi x balance sangat. hahahaha. my mistake. but rase sedap tau! x caye? meh jemput datang beraye esok! hehe

new layout!!

yeah!
akhirnye saye dpt upload new layout!
suke suke suke.
thanx to arra!
she helps me a lot in doing this! *saye tahu dye bace entry ni. sebab dye baru lepas cakap "aku nak bace". so saje bodek dye. haha. =p*

saye suke layout ni! suke sgt. sebab ia mengandungi 3 warne2 yang saye gemar iaitu pink dan juga HIJAU!!! hehe. poyo sudah~ geli i!

ok ok ok. enough enough. saye mahu update blog ini. dah pagi. tapi tibe2 saye rase panas. jadi saye telah men 'on' kan aircond ke level yang paling sejuk sekali. menggigil. tibe2 teringat keadaan di puncak yong belar yang sejuk mengalahkan peti ais! ok just stop it farra. nak dgr cerita baru. ok ok ok. ini cerita tebaru....


ok. as most of uniten's students know.. result final dah keluar! har har har. my result? no comment. hanya redha and besyukur dengan ape yang telah tertulis. cewah! poyo sudeh~ lately ni, saye suke sangat gune ayat 'poyo' ini. so anda jangan muak ok.

esok raye! yeay yeay yeay! jadi. selamat hari raye aidiladha. ikhlas daripada penulis! cewah! itu je nak update. kalau panjang2 nanti ade orang komen "panjang sangatlah entry ko kali nih. penat aku nak bace" jadi pendek2 sudah. lagi pun saye tak ade ape nak cerite sangat. kalau ayah saye tahu saye tak tido lagi mesti beliau bising. sebab saye dah janji dengan ayah nak bangun awal pagi esok nak g jumpe tailor untuk design wedding dress saye. eh eh eh. tak tak. saye tipu je. mane mungkin saye kawen secepat ini. har har har. jumpe tailor sebab nak alter sikit cutting seluar.

with that. goodbye! selamat malam dunia. kite jumpe pagi esok!
goodnite!!
*tolonglah mimpi indah malam ini >.<*

Thursday, November 19, 2009

trans circle- gunung yong belar~ G7!

~puncak yong belar~

BACK TO NATURE!!!!!!!


poyo. saje mahu letak G7 tu! hahaha. mahu gelak lagi. hahahaha.

lame dah tak update blog. maklumlah busy! walaupun dah abis final tapi still mahu busy jugak. konon2 letih lah sgt baru lepas balik dari hiking. poyo kan. yes. akhirnye saye jadi poyo. haha.

sebenarnye dah lame nak update. tapi bila nak update je wireless connection wat hal. so bila dah ok rase malas pulak. tapi hari ini no matter what happen mahu update jugak! yes! akhirnye berjaye jugak saye update! wink2x.

saye nak cerite pasal hiking. just ade 1 word je boleh describe activity ni. BEST! memang best sgt. untuk first timer mcm saye ni. memang kenangan yang langsung tak boleh dilupekan. serious tak akan lupe! honestly, sangat penat. before ni ade lah join jungle treking tu pun mase sekolah. har har har. tapi kali ni memang different r. dah name pun hiking. mendaki jelah keje nye! susah jugak sebenarnye. sebab kene panjat kayu or akar2 kayu je. mencanak!! i love this word. nak type lagi. MENCANAK! cerun n curam! at some parts, memang dah rase give up. tapi bila dah diberi smgt. akhirnye boleh habiskan ekspedisi ini dgn jayanye! cewah! poyo sudah~

5 hari 4 malam berade d hutan. baru tau cara hidupnye serba sedikit. macam mane nak cari 'toilet'. tu paling penting! haha. and ade peristiwa lawak pasal 'toilet' ni sebenarnye. tapi tak nak cite. mane leh. rahsia2x! wekkk! haha. but akan igt sampai bila2 lah. kalau nak tahu. meh jumpe si penulis ni and tanye sendiri. wahhh poyo lagi! haha.

hari ke6 kitorang pun keluar dari hutan. lepak2 kat cameron. semua jalan dah ala2 robot. control jalan. kaki sakit kot!!!! tangan calar balar. tapi saye bangga sebab dapat calar! haha. walaupun sedara mara memberikan kate2 seperti ini:

"turun seribu"

pe mksdnye?haha. tah. saye tak nak tahu. wahaha. poyos lagi. ok tak nak cerite panjang2. sampai sini saje. so tgklah gambar2 ini. saye bangga dapat tawan gunung ke3 tertinggi di semenanjung!!! i love myself! muah2x!


~before start mendaki~


~semase mendaki~~puncak 3 boundaries(perak-pahang-kelantan)~


~tanah rata cameron~


~mase untuk membuat cover album~

p/s: kaki still bengkak lagi. tapak tangan still mengalami calar balar lagi. tapi tak tahu kenape saye suke! haha =p

Monday, November 2, 2009

this is what we called as 'best prank ever!'

entry before ni saye ade citer pasal prank yang kami buat khas untuk dayah n farahin kan??
so saye akan cerite sepenuh2 nya!
mau bace?? kalau nak.. bace.. kalau tak nak.. BACE JUGAK!!
haha. kejam kan penulis nih. yes i am!! =p

sebelum saye cerite pe yang jadi hari prank tu. kene lah cerite macam mane kami plan. haha. actually, saye n watchmen yang terdiri drpd razi, anas, pogy, faiz n boy dah plan benda ni sebulan yang lepas. time bday dayah n farahin. semuanye bermula daripada conference yang kami buat kat ym. ok. saye nak ambik cebisan conversation kami tu. jaaap ye..

guten anas (9/29/2009 12:35:29 AM): ni plan
guten anas (9/29/2009 12:35:41 AM): fara ko curi moto dayah
guten anas (9/29/2009 12:35:52 AM): ilang smpi 3 arie
guten anas (9/29/2009 12:36:12 AM): pastu razi ko carik no baru
guten anas (9/29/2009 12:36:28 AM): ko nyama jd polis pas 3 arie nnt ko kol dayah ckp da jmpe moto dy

obviously, idea ni dtg dari anas. tapi diolah sedikit. sebab ade ketidak logikan idea yang diberi. tapi x dinyatakan di sini. haha. then kitorg pun da decide utk curi moto dayah. tapi problemnya farahin pulak? erk! susah2! then, kitorg plan gak. biar moto dayah ilang time farahin yang drive. so farahin kene dayah pun kene! then, kitorg pun duplicate kunci moto dayah. saye telah memberi kunci tersebut kpd pogy utk proses duplication!haha. suddenly, 1 lagi mslh muncul! farahin pulak bawak moto. so, confirmlah dye x akan gune moto dayah dah. tapi x akan nak curi moto dye jugak. nampak sangat nak buat prank! pikir pnye pikir. sampai dah x boleh pikir dah. banyak sebenarnye idea nak kenekan farahin jugak. tapi kalau buat serentak nanti prank ni akan dapat diduga oleh mereka berdua. so biarlah dayah sorg yang kene. dalam mase yang same sure farahin risau! yes! bila tunggu time sesuai tak tibe2 kitorg decide buat after final. so tibelah harinye...

ok. last saturday, kami jawab final paper iaitu paper last! STATICS! honestly, paper tu memang x best. de 2 soklan yang saye rase tak sure sangat! adoi! abislah result saye! wuaaa~ xpe. tu bukan main point dye. then, after frust jawab paper tu. saye still boleh buat2 happy lagi. sebab da abis final!! yeay!! suke sangat! then, kitorg pun keluar dari MPH tu dengan penuh kebanggaan tapi bukan sebab boleh jawab. obviously lah x boleh. susah lah soalan. tapi bangga sebab da abis final! yeayyy!! lepas ni dah boleh ngadap game 24h! wink2x!

bila sampai tempat motor. dayah terkejut n sangatlah gelabah bila motonye dah xde! farahin pun same. risau! saye and yang len pun pura2 risau n simpati kat dayah. then, dayah terus balik jalan kaki sorg2 kerana terlalu frust sambil NANGIS! haha. saye tergelak2 sorg2 dalam hati. kesian. tapi sangatlah lawak!! semua orang memainkan peranan masing2. pujuk2 dayah. then, tibe2 farahin cakap macam nih:

farahin: farra, jom report kat guard!
farra: erk? hurm.. ok jugak. dayah pun dah sedih sangat tuh.

mak aih.. matilahhhhh!! saye pun follow je lah. layaaaan~ then after buat report, dayah nak report police pulak. mase tu saye n lain agak gelabah jugak. dalam nak buat dayah n farahin gelabah sebenarnye kami pun gelabah! hahaahhaha.. then saye suruh kak rad kol dayah cakap kami semua nak ikut pegi balai and nanti pogy ambik. so dye setuju. then after maghrib kami gerak dari uniten. konon2 nak pergi balai lah ni. dayah dah berape kali nangis. har har har!! farahin pulak x abis2 dengan ayatnye "kesian dayah". yes kesian! memang itulah yang kami mahu. sorang sedih dan sorang lagi risau dan simpati! wahahha. kejam kan!

then, z mainkan peranan dalam kereta. dye cakap dye sangat lapar and ade gastrik. so kene makan waktu tu jugak. so pogy pun konon2nye kene hantar z ke kedai makan iaitu di village view. haha. amboi. nampak selfish pulak z ni. tapi itu hanyelah lakonan semate2. sesampai di village view, pogy park depan pintu masuk restoren tu. then, datanglah razi and faiz dengan kek yang berlilin.JENG JENG JENG. dayah terus blushing! cewah! farahin still blur. pas saye terangkan baru dye paham!haha. kemudian kami pun menyambut dengan penuh kegembiraan. cewah!



saye happy sangat dapat sambut bday mereka! yeayyyy!! baru lah betul balas dendam!hehe.
after this kite tunggu mangse seterusnye! hehe

till then.. bye!

Sunday, November 1, 2009

i'm home!

yeah!
seperti tajuk di atas. im home! thats all for this entry!
bubye!!



hahaha.. gile ke pe just nak update camtu jeh? haih.
ok saye baru sampai rumah. about 730pm tadi. lame kan. haih. penat sgt drive tadi. wahh poyo sungguh kamu farra! padahal drive sampai tanjung malim je. pastu dah k.o. sebab seriously ngantuk sangat.bukan sengaje ok. saye yang volunteer nak bawak tadi sebab terase kesian kat ayah.nampak macam penat je. sok nak keje kan. so sampai je stesyen minyak petronas yang depan uniten tadi.after jadi tukang isi minyak. terus duduk seat depan yang ade stereng tuh. and ringan sangat mulut nak cakap camni:

" biar orang bawak. ayah x igt jalan kan? tapi sampai highway t ayah bawak la pulak ek. ngantuk. malam tadi tido 2 jam je. hehe"

hahahhaa.. baiklah konon! tapi memang ngantuk. malam tu tido sekejaaaap sangat sebab balik lambat. enjoy lah konon after final! yup! memang enjoy pun. malam tadi after prank dayah n farahin sempena bday dorg. terus kuar bejalan. lame dah x kuar bejalan2.hehe. so next entry ni saye akan cerite ape yang jadi mase dorg kene prank tu k. sekarang ni penatlah. n saye mahu lepaskan rindu pada rumah manis ini! hehe

tapi tadi yang membuatkan penat mata sebab x nampak sangat jalan. hujan sangat lebat. jadi mata dah letih tgk jalan. tapi mula2 ayah kate sampai damansara t ayah bawak pulak. sesampai je damansara n sempat drive-thru mcD kejap then igtkan nak baring belakang lah. tapi ayah n mak di belakang terus cakap:

"tak pe2 terus lagi. nanti tuka kat sungai buloh lah"

hahaha.. saye sudah agak, mesti ayah saje nak duduk belakang dgn mak. nak romantiklah tu! ooops!! haha.. tp last2 sampai tanjung malim baru ayah nak bawak. sebab saye sangatlah ngantuk. n co-pilot kat sebelah dah tidur! cis kamu joy! sedapnye tido ek! hehe
then smpi lah umah manis ni time maghrib. n now rase bahagia sangat~~!!hehe. ok lah. nak tutup laptop. ngantuk! n mahu lepaskan rindu pada katil kesayangan! hehe

cau~

Wednesday, October 28, 2009

dugaan semasa menjawab paper exam!

hari ini paper LA iaitu Linear Algebra. yup. i love LA. *macam key chain kunci kereta saye. I <3>

tapi hakikatnye..


subjek ni la saye paling tak minat. yup. tak minat. x kesah lah semua orang cakap senang ke best ke subjek ni tapi saye tetap tak minat. tak tau kenape. mungkin sebab banyak sangat step n theorem yang kene ingat so saye jadi tak minat eventhough subjek ni ade lah subjek math! saye minat math ke? haha. tak jugak. kalau dulu mase sekolah boleh lah minat2 subjek. sekarang ni semua same je. banyak tak minat adelah! haha

ok ok ok. sebenarnye saye nak cerite pasal exam LA tadi! geram geram geram sgt!
banyak sebab!

1st - of course lah geram after da kuar hall baru perasan 1 soklan ni x jawab dengan habis. wah! saye selalu begini. this same thing happens to me mase jawab IS aritu! aiyooo!!

2nd- saye sangat tension dengan certain penjaga2 periksa (bukan semua ok!) yang bercakap or lebih tepat lagi bersembang kat depan semase kitorg tgh perah otak jawab exam! malangnye saye kene duduk second row pulak! memang dengar pe yang dorg cakapkan. haih. saye tension sangat. akibat kebisingan penjaga2 ini, saye x dapat jawab soalan 1a pada awalnye n dapat jawapan salah untuk 1b! tapi nasib baik cek balik n dapat betulkan jawapan previous tu. tapi honestly kebisingan mereka sedikit sebanyak menganggu konsentrasi kitorg nak jawab exam. tapi luckily sekejap je(dalam 1/2 jam gak) dorg besembang. then dorg sambung sembang luar hall. hahaha.

3rd- hall sejuk sangat!! terase nak pergi toilet je. tapi segan pulak nak bangun! haha.. tapi at last pergi jugak! sebab dah tak boleh bepikir dengan baik. haha

so kesimpulannye, tak tau nak expect ape untuk LA nih.. doa2 la dapat A.. kawan2 saye juga begitu. insyaAllah!

tinggal lagi 1 paper! lepas tu boleh yahoooo! x sabar nak balik rumah! rindu sangat kat family n rumah!! yeayy!! tapi ape yg boleh dikatekan final ni agak sedih jugak. everytime after kuar hall baru tau ape yang salah and soklan ape yg tak buat! haha.. lawak! so hopefully static hari sabtu ni akan ok. n x ulang the same mistake! huuu~ cuaknyeeee!!

ok. hujan ni. nak tido. bubye my blog~ see u soon!!
=)

Thursday, October 15, 2009

dugaan semasa final~

nak final dah!
eurghh~!
walaupun sem ni terase sangat lah panjanggg
tapi dah nak final akhirnye
x suke nyeeee!
malas nak study
dan saye tak start lagi study utk final
and guess what?
saye dah ter addicted kt mnde lain pulak
game restaurant kat facebook!
tak boleh nak buat kerja lain
asyik mengadap mende tu je 24 hours!
Align Centerargh~~ ni sume salah faiz!haha
telah memperkenalkan game itu!
saye mmg dari dulu suke main game yg ala2 yg mcm itu.
de restoran n etc. hehe
now, tak boleh study
tapi bukan sebab tu je
byk sgt problem yang x selesai2
dah 2 minggu kot!
rase sangat2 beban.
tadi saye sgt down sbb problem ini
kebetulan dapat paper DE pulak.
hahahahaha!
memang lawak lah.
but terima je lah.
final pun dah nak dekat.
good luck everyone!
pray 4 us!!

p/s: problem, please go away!! stay away from me please.... T.T

Tuesday, October 13, 2009

addicted!

wow! wow! n wow!!
saye sudah lame tidak addicted dengan something.
n guess what?? saye telah addicted dgn sesuatu yang x pernah saye addicted.
jeng3~
ok. straight to the point. saye terlalu addicted dgn satu cite from tv3.
yup. tgh tayang sekarang kat tv. tapi saye x berpeluang nak tgk kat tv. sebab umah saye kt u ni xde tv. tapi pernah lah tgk sekali dua kat tv. n mase tgk tu. walaupun sekali. tapi xtau kenape rase mcm suke sgt. n mase tu. tanye adik saye. cite ni mcm mane. then dye ade cite sikit2. tapi honestly mase tu saye rase macam cuba jauhi suke tgk cerite ni. sebab kat umah uniten tak ade tv. so xnak addicted.n xnak setiap minggu pergi mencari tv semate2 nak tgk cerite ini. tapi akhirnya addicted juga!

ok. ok. ok. cerite pe nih farra??? penat bace ek. ok cerite NUR KASIH. besh sgt. saye sememangnye tidak berape suke sgt dgn cerite melayu. sebab korg pun tau lah sendiri. banyak cerita nak lebih kurang. n byk cerite melayu ni jalan penceritaan dye kite da boleh agak. tapi berbeza dgn cerita ini. banyak beri pengajaran pada kite. n sangatlah sweet! seriously mcm sedang bace novel. kalau korg peminat novel. cerita ade lah sikit2 mcm novel "adam dan hawa". tapi lain sikitlah. just same time part kat makkah tu kot.

ok tu je nak cakap. saye tgh melayan cerite ini. sampai x tido mlm tadi sbb buffer cerite ini. then at last seorang kawan cakap dye dah donlod! omg! tapi xpe. boleh tgk sekali lagi. ok sekarang saye mahu sambung tgk lagi. seriously tak boleh buat kerja lain. nak study apetah lagi. wah final nak dekat rupenye!!

ok ok dah! saye saje nak update blog saye yg sudah berhabuk ni. bukan tak ade mase sebenarnye. cume mase saye byk digunakan utk membuat benda2 yg saye lebih rajin nak buat iaitu layan fb n tgk movie! n satu lagi saye bosan dengan layout blog ni. adekah anda pun begitu? ok saye akan tukar secepat mungkin. cepat tu mungkin after final kot! haha. ok. jom lah join saye layan cerita nih!!! haha.. adios!!!

p/s: doa2 dapat suami yang baik seperti the new adam or aidil. =)

Saturday, September 19, 2009

new experience!!

pertame kali aku balik beraye drive sendiri. alah itu pun nak kecoh? haha. mestilah! sebab sebelum2 ni kalau balik beraye dari 'perantauan' kene naik bus. walaupun ni bukanlah first time aku balik sendiri dengan kereta sendiri and drive pulak, tapi feeling kali ni sangat berbeza. sambil drive sambil dengar lagu raye. wah lain benar rasenye. excited sangat. aku memang dah lame nak balik sendiri without pertolongan sesape. nak survive sendiri tanpe mintak tolong org lain especially my brother. walaupun aku tak tau jalan dari uniten ke keluar dari kl. tapi aku tetap nekad tak nak tanye abang aku jugak. ego punye pasal. haha. at last aku sesat kat kl. berpusing2 jugak lah. dah masuk jalan ni kene u-turn balik. ikut signboard memang tak boleh pakai. kejap tulis arah sini kejap lagi sane pulak. pening aku. so aku decide utk gune GPS je. tapi yang buat aku sesat bila aku bergantung kepada dua2 benda nih. so dah pening. GPS cakap mcm ni. signboard cakap mcm tu pulak. last2 dah dua kali aku sesat. aku ikut naluri hati. ambik ko!

drive punye drive. tibe2 dah sampau rawang! tapi tak lalu tol pun! wah bijak jugak. save duit!haha. bajet terer lah ni. belagak mcm nak lari dari tol. haha. tapi seriously jauh sangat. so bila da sampai rawang aku decide call abg aku jugak. haha. terpakse lah rendahkan ego. sbb dah x larat nak sesat lagi. then abg aku sememangnye terkejut. apelah adik aku buat kat rawang ni kan. then dye terang2 kan jalan nak pergi rumah dye. mule2 aku memang decide nak ikut jalan rumah dye tu. sebab area rumah abg aku tu aku da tau jalan. then bila dah ternampak mcD kat pekan rawang tu. tibe2 dengan ajaibnye aku sudah mengingati jalan nak pergi ke tol PLUS! haha. dengan bangganye aku memecut laju mengikut gerak hati. cewah! yeah! akhirnye jumpe tol!! suke sgt! then aku pun cakap kat z, "z dah boleh tido sekarang!". hehe. kesian jugak kat dye. mesti ngantuk. malam sebelum tu aku n rakan2 yang lain pergi menghantar dayah balik rumah kakaknye di ampang sebab malam tu kakaknye nak betolak balik ke kltn. so kitorg decide utk sahur dulu before balik uniten. so aku just dapat tido 3 jam je. then terus bangun n bersiap gerak balik.

mase kat highway, banyak jugak accident.wah takut jugak bila tgk. yelah musim perayaan sememangnye byk case mcm tu. jalan pun agak sibuk jugak tapi x se jam kl lah.. then bila exit kat tapah. jalan dah 1 lane. aku sangat2lah ngantuk. tibe2 pulak radio asyik pasang lagu slow je. ngantuk gile. nak tuka channel kene tuka frekuensi pulak sebab yang aku da save sume ikut frekuensi kl. nak suh z x sampai hati nak kejut dye tgh tido. wargh, ngantuk gile. aku memang membuka mata seluas2nya lah. mata dah macam mata garfield dah! ooops!! hehe.. so aku decide bawak slow je dalam 80-100km/j je.. takut terbabas ke kalau terlelap. tapi nasib baik mata aku cekal jugak sehinggalah sampai ke rumah. yeay!!

rase bahagia sgt duk rumah. n mase bebuka puasa kitorg bebual. n salah satu yang direkodkan di sini ialah:

mak: raye 1st kite buat nasi beriyani tau.
aku: owh.. ok.. sape masak?
mak: kamula! sape lg?
aku: erk..

wah. aku mcm da lupe je nak masak nasi beriyani. last aku masak nasi beriyani tu raye last year kot! tapi xpe. still igt2 lupe. so esok kene bangun awal kene masak. jadi goodnite!! haha.. selamat hari raye! maaf zahir n batin ok! kalau ade ape2 tak puas hati nanti kite setelkan one-to-one ok! cewah!

btw, tadi shopping bersame ibu tersayang. bedua je. haha. suke. sebab xade orang nak suh cepat beli brg. tapi at last dah berjam2 ayah aku call suruh cepat sebab ayah n abg aku tibe2 dtg pulak tapi dorg pergi giant nak beli brg dapur. haha. so tepakse lah rushing jugak. hehe.

oklah da penat sgt. hari ni asyik memasak je. n mengemas sikit. anak perempuan sorang kene buli dalam rumah ni! x aci!! grr~~ haha..

bye! tido tido tido!
selamat hari raya aidilfitri!

p/s: thanx to razi yang tolong pamkan tayar n anas yang pinjamkan kad touch n go.
korang tolong aku banyak sgt! thanx a lot!! =)

Saturday, September 12, 2009

misteri kerepek misteri.

hari ini, dalam pukul 10 pagi kitorang gerak ke banting mencari kerepek house!
as usual saye akan mengejutkan kawan2 saye yg lena dibuai mimpi. cewah! bangga lah tu farra. time dye bangun awal bangga lah tuh! luckily, razi nak ikut. so dye boleh tunjukkan jalan. honestly saye memang tidak tahu jalan ke sane. kalau nak sesat boleh lah! walaupun ade gps, tapi kadang2 teknologi tinggi pun kite x boleh percaye sangat. cewah! *sebenarnye saye malas drive*
owh.. razi sangat gentleman utk menemani gadis2 powerpuff girl yang ingin bershopping kerepek! hehe..

sesampai sane.. memang terkejut giler ahh! walaupun sudah dapat diagak keadaan nya mcm itu. tapi still mahu terkejut jugak. wahhh lautan kereta dan manusia!! ramai sangat!! terkezuuuttt! kalau dah kereta pun banyak. banyak lagilah orang nye. seperti hipotesis yang mahu dibuat ialah semakin banyak kereta, semakin banyak manusia. sampai kedai itu tidak boleh dimasuk. beratur orang mahu masuk. tapi dengan kepakaran PPG. kami menyelinap masuk dengan mencelah ke kiri dan ke kanan. razi? dye sudah surrender. tidak mahu mencelah seperti kami. dye hanye mahu menikmati permandangn yang indah di luar sahaja. hehe.

seperti sudah diagak. kami sukar untuk berjalan di dalamnya. kalah shopping complex! serious weyh! padat sangat! kami mencelah2 untuk mengambil kerepek2 yang menjadi pilihan kami. tapi saye sgt lah sedih. saye hanye mahukan kerepek kacang peas. tapi tak ada!!! wahhh! sangat frust! tujuan saye ke sane hanye semate2 mahukan kerepek itu. kenape tidak ade! arghh! dush2x! disebabkan ke frust an saye itu. saye decide utk mengambil ape saje kerepek yang mampu dicapai oleh tgn saye. tap tap tap. sekali tangan penuh! cepatnye lah! nasib baik ade makcik yang sangat baik menghulurkan plastic nye kepada saye. dye ckp kesian tgk saye memegang mcm org x cukup tangan. wah makcik itu sangat sweet. makcik ade anak lelaki x? haha.. FARRA!!!!

ok2.. teruskan mencari. mase itu nafsu membeli belum habis lagi. saye mahukan kerepek bawang. tapi sudah abis! saye x puas hati lagi. saye pergi menyusup masuk lagi. yeah! saye jumpe 1 je paket kepek bwg! saye terus grab! wah farra sungguh rakus! haha. saye jadi sangat gile. shopping baju pun saye tidak serupe itu. haih kamu ini farra!

then beratur. line sangat lah panjang. sepatutnya mereka buat kaunter di luar. orang kat dalam itu sampai x boleh bernafas. terlampau sesak. semase beratur. saye sempat lagi mesej ayah saye.

saye: ayah, jangan beli kerepek2. orang sudah beli. sangat banyak!
ayah:
ok!


wahh.. saye pun tidak mahu kalah dgn abg saye. dye beli kuih raye. saye mahu beli kerepek raye! yeay! kite seri abg! hehe. then, bila sampai turn. bayar! wah. x mahal sangat. saye target about 100. tapi x sampai. bagus2. boleh datang lagi. hehe

-side kuih2 pulak. kat luar.-

setelah habis. kami mencari razi. then mahu gerak balik. tapi something happens! ade satu kejadian berlaku di depan kami. ramai orang berkumpul mengelilingi satu kereta gen-2. saye dengan excited nye nak tau. terus keluar. mahu lihat ape sudah jadi. seperti yang saye sudah jangke. ade seorang budak dalam kereta itu. die menangis2 tidak mahu buka kunci kereta. dye menguncikan dirinye dala
m kereta! semua orang cuak. takut dye lemas. ayah si budak ini sangat lah x matured n panas baran. dye menggoncang2 kereta itu seperti mahu runtuh kereta itu. eeiii! kesian budak itu. menangis2 dye. *teringat pulak mase abg saye kecik2*

-mase kejadian, tapi mase ni ramai orang da besurai-

si bapa: bukalahhhh!!! heyyy!! bukaaaa!!!! *sambil menolak2 keretanye*
si ibu: sayang.. buka sayang.. mama nak masuk ni.. tarik kunci tu..
*sambil menunju
k2 arah kunci itu*

setelah beberape minit budak itu akur dan buka. mungkin doa ibunye yang sangat lembut. bapanye sangat baran! mmg x tau berfikir kot. kalau dye marah, lagilah budak itu tak nak buka.
kesian sangat saye tgk budak itu. menangis2. rase mahu saje saye peluk budak itu. haih. kemudian apabila pintu dibuka. ibunye terus memeluk anaknya. bapanye? marah. mengambil kunci kereta sambil berkate " jangan buat lagi dah". nasib baik dye x pukul anaknye. kalaulah dye pukul budak itu. mmg saye akan pukul si bapa itu! haha.. huish! beraninye farra! mestilah! saye tidak boleh melihat budak kecik menangis!!!aku pun beredar dari tempat itu sambil mendengar si ibu beterima kasih kpd orang ramai. same2! hehe

then, gerak balik. tapi kami decide nak singgah tepi jalan yang ade kedai jual kerepek jugak. sebab kami still x puas. dayah nak jugak kerepek bwang. n sampai situ. saye beli lagi 1 kerepek ubi keladi. n
yum2! then terus balik. penat! hehe. tapi suke sangat.


-yg tengah tu plastic saye-

misterilah kerepek tu kan. sangat laku. kaye tuan kedai! kalau nak tau rahsia kerepek itu tanye lah kumpulan MISTERI. mereka tau jawapannye. =)

ok. saye mahu basuh baju n buat lab report! bye!!

p/s: lame dah x jumpe sepasang kembar(laki n ppuan) kat masjid mase tarawih. sangat comel n nakal. rindulah mereka. mungkin ibunye tidak boleh solat kot. ala. tolonglah datang lagi wahai adik comel! hehe

Monday, September 7, 2009

something is NOT right.

eurgh. saye penat. penat memikirkan banyak sangat masalah sekarang. ah. ah .ah.
nak balik lah macam nih. haha. bila ade masalah je fikir nak balik. bila tgh enjoy rase xnak balik ye farra. bijak sungguh kamu. dush2x!

sekarang rase macam sangat berat je kepala. masalah datang bertimpa-timpa. oh migrain saye sudah datang balik! tidak! tidak! obviously i have nobody here! yes! NOBODY! i mean someone who really care bout me. obviously i miss all my besties. yes! thats my point!! hehe

im trying to solve this problem ASAP. xnak fikir panjang2. sebab banyak test minggu depan. tak nak bebankan hati dan perasaan dengan masalah nih. kadang2 rase mcm nak lari ke hujung dunia. erk? hujung dunia kat mane ek? teringin lah nak pergi!! +_+

actually kan. macam mane nak resize photo kat bawah ni ek. i mean my profile picture. anyone?? pastu font n color tak boleh pulak nak edit. ade masalah ape tah. ingatkan aku je ade masalah rupenye laptop/internet pun banyak masalah. so rase tak puas hati sgt. rase memang tak nak tengok langsung lah blog nih.

btw, hari ini agak best jugak. sebab kitorg pergi kl. actually nak setelkan hal razi kat jpj. dye nak tuka name hak milik kereta. wow! razi da ade kereta! kaye2! huhu. kat jpj kejap je. x sampai setengah jam. so kitorang decide round2 kl. and yang menakjubkan kitorg pergi KL TOWER! wow!! mcm lawatan sambil belajar mase sekolah menengah pulak! haha. eventhough razi n pogy duk area2 kl selangor, but dorang XPERNAH jejak kaki kt kl tower. pelik?? bese lah tu. haha. sory guys. saje je nak mention. hehe. saye bangge jadi anak perak tapi pernah pergi kl tower! lalala~ pastu usha2 la view kat situ. then kitorg g times. tgk KUNGFU CYBORG. lawak!! best jugaklah! tapi pelakon dye x kenal sangat. saye hanye kenal eric tsang je. yang lain x knal tapi macam pernah tgk muke. ohh.. dah lame jugak x mengikuti perkembangan artis hong kong. dulu minat gile kot! then lepas zohor, jalan2 usha baju kat times. nak beli tadi. tapi x sempat. next time je lah. lagipun ade bodyguard 2 orang tu. kesian pulak kalau dorg kene tunggu lame sebab aku shopping nanti. hehe. after that, gerak balik. penat.

after keluar tadi. rase better. may be dah gelak2 dgn member. so ubat untuk menghilangkan kesedihan ialah KELUARLAH DGN MEMBER! yeah. mmg mujarab lah. walaupun cover2 sedih. tapi still dapat hilangkan sedikit rase sedih dalam hati. at least sedikit lah. trust me!

till then, chow!

p/s: thanx to k rad yang bagi mee goreng! untuk sahur katenye. mcm delivery pulak! hehe. nyummy2!


Sunday, September 6, 2009

updating template!

bila anda masuk blog saye..
tadaaa~~
dah lain kan! huhu
saye sedang mencuba mengubah layout, template n etc utk blog saye.
sebab??
dah bosan lah dgn background lame.
but still terkapai2 lagi mencari template yang best.
actually tak jumpe pun yang berkenan.
but sebab terlampau bosan dgn template lame ambik la jugak template ni.
sebab ia hijau!!! yeah!! i love green color! hehe
but still in process editing its color and etc.
so nampak sgt tak kemas sekarang kan? nampak cam messy n x lawa.
adush. susah jugak editing bende nih. sampai dah tension2.
nasib baik x ade assignment! hehe..
eh eh.. ade lah! final project static! ah. xpe. kita buat nanti ek.
selesaikan ini dulu.
saye tengah bosan!
so jangan komen lebey2 layout n template ni. sebab saye sdg cuba untuk editnya lagi.
SUSAH LAHHH!!
adios!

Saturday, August 15, 2009

manufacturing processing lab.

uih!
macam lecturer pulak nak cerite pasal subjek yang diambil sem ini!
biar betul farra nak tulis pasal benda yang berkaitan akademik nih?!
mestilah tak nak cerita sangat pasal bende nih.
just nak cerite pengalaman 2 kali masuk lab! haha
poyo kan? ye saye memang poyo! lalala~

actually time lab adalah time yang paling best!
sebab boleh bergaya! huh? bergaye?? pehal plak?

ye betul weyhhh!!
everytime nak masuk lab mesti rase diri ini dilengkapi dgn alatan yang bergaye.
tak caye?
ok boleh tengok gambar kat bawah ni
ready
1
2
3
tadaaaa~~


bergaye kan kami? dgn goggle yang ala2 sekali tengok macam shade yang mantap. haha
tapi kalau scroll ke bawah dah x bergaye dah.dengan apron dan kasut but. itu dah macam orang yang nak potong ayam! oops! ayam2 jgn sebut. sensitip! *hanye org tertentu je paham. xpaham tu wat2 paham sudah!*

lab kitorg every wednesday. so every rabu jugak lah kitorg akan menjadi kurus sebab exercise yang lebih. kene berjalan kaki! bayangkan macam dari gate 2 ke gate 1 kitorang bejalan. jauh kan? tapi kitorg kuat! haha. tapi penat jugaklah bejalan tgh panas kan. sebab lab start pukul 2. so mase tu matahari tegak atas kepala. memang keluar la segala peluh2 yang terpendam nih. bus? huh. kalau nak harap bus uniten memang jawabnye x pergi kelas lah. kitorang pernah lah tunggu mase awal2 sem dulu. dari pukul 130pm. tunggu punye tunggu punye tunggu. still x nampak2 bus. haih. last2 pukul 2 tu kitorg gerak r dengan guna kaki kitorg. sampai lab dalam pukul 230. nasib baik lecturer baik mase tu. then after hari tu, kitorg bertekad tak nak tunggu bus. baik jalan je. haha.

mase lab sangat best. sebab dapat handle machines kat dalam itu. first time tengok instructor buat mmg mencuakkan! mmg nmpk bahaya ahh.. ditambah dengan cerita instructor yang ramai orang cedera parah semase mengendalikan machine lagi r cuak! tapi bila da start pegang machine tu, dah hilang rase takut. malah excited pulak. wahh beriye je farra nih. tapi betul! best lah. n bila tgk hasil kerja kite lagi r excited! walaupun x perfect sangat kan. tapi cam bangga gak la dapat siapkan! haha. suke lah! mechy mmg best lah! hehe

so saye nak jugak letakkan gambar2 mase kitorg kat dalam lab.. tengok!!

work pieces from our group~ =)


my work piece. mase nak kilatkan ni pogy yg tlg setelkan sebab aku x larat tahap dewa sbb demam. eh tapi bukan swine flu k! huhu

salah satu machine yang kitorg gune kat dalam lab- drilling machine.

Friday, August 14, 2009

x suke x suke!

tak nak balik uniten! seriously!
xnak balik!
please!
kalau saye ade kuase ajaib dah lame saye lenyapkan uniten sekarang jugak!

tak nak balik!

nak duduk rumah!

nak makan byk2!

tak nak rase sedih lag
i!


itulah perasaan saye sekarang. kenape ek? benci giler dgn uniten skarang! hurm... bukan salah uniten sebenarnye. mungkin sebab...

hari2 kat uniten x se best dulu. boleh kata everyday. EVERYDAY rase sedih! tak tau kenape. tapi perasaan sedih asyik bertandang je di hati ini. kalau nak dibandingkan sem 1 dan sem 2 byk beza nye. byk sangat sangat. teringat kalau last sem. everytime nak balik u mesti excited sgt. sampai plan dgn farahin nak balik awal sebab bosan sgt duduk rumah. kalau sampai uniten mesti banyak benda nak dibuat. sekarang? still bosan jugak duduk rumah. tapi bila compare rumah dgn uniten still rumah lagi best! boleh buat macam2. dan yang paling penting tak sedih! teringat kate2 beberapa senior sem lepas. erm. tak perlulah di display kan di sini ape yang mereka cakap. cukup dalam kotak minda saye saje. yup. betullah! makin lama makin x best!

ok.. tu je nak cakap.. sebab lame x upd8 blog.. saje2 nak masukkan 1 entry hari ni.. just nak bold kan..


SAYE RINDU SEM 1!!!

T.T


Saturday, August 8, 2009

semangat sebelum balik cuti.

huh~
konon2 cuti ni nak cover lah balik sume mende yang x phm mase lecture tapi... x jugak! malas je..
konon2 cuti ni nak study ah sbb after cuti ni 3 test menanti tapi... x jugak! asyik on9 je..
konon2 cuti ni nak buka semua buku yg bawak balik tapi.. x jugak! tgk tv je keje..

so conclusion nye, mcm x akan study cuti nih! smgt da ilang. xtau kenape. sejak dulu lagi. walaupun semangat berkobar2 nak study before balik cuti. tapi mesti x akan jadi. nasib baiklah x bawak balik buku static yg tebal tu. bawak buku n notes mcm byk jugak. sampai berat beg. n sampai lenguh bahu bawak beg berat. tapi x study jugak. hahaha. dah tau dah. farra tetap farra. susah nak berubah. kecewanya. haha. xpe. cepatlah dtg semangat ni. cepat2. please...

bosan ahh cuti. jom layan movie baru! eh eh eh.. pe ni farra!! study ahh~~~!! haha.. xpe2 sok ek.. kite layan movie dulu.. *nampaknye mmg mcm x akan study*


janganlah malas!! someone please give me vitamin R! please2! hehe

p/s: rajin pulak upd8 blog ek. ye ahh cuti kan..!! hehe... suke3!!

cuti H1N1 + mid sem~

home sweet home~!!
aku dah selamat sampai umah semalam dalam pukul 4pm..
pergh penat!
yup seperti title di atas mmg tgh cuti mid sem dan jugak H1N1..
ingatkan uniten dah xnak cuti dah sebab cuti mid sem da dekat.. tapi...

hari khamis yg lepas. dalam pukul 12 camtu. tengah sedap2 landing atas katil after abis kelas static. tiba2 loceng bunyi dengan sangaaat lama. hurm. rase cam nak mrh je mule2. xkan fire drill lagi kot. bape kali nk buat nih!! grr~ lepas tu dgr hp bunyi. farahin kol. dye pun mempunyai perasaan yg same cam aku. xyah turun! protes2! haha. penatlah. xkan siang2 pun ade latihan kebakaran kot! seperti memahami pemikiran student kat situ, dtglah seorg jejaka tampan.. eh tampan ke? haha.. actually x tgk pun muke dye. tapi tau suara itu adalah suara lelaki! dye announce sume wajib turun n pegi mph ASAP! jauhnye! ok. pastu lame2 pk uniten nak tutup kot!! haha. bgs2! pastu siap2 lah. pakai bju yg proper. n terus gerak ke mph.

sampai mph. ramainye org! rupenye bukan budak ILMU je pegi. 1 UNITEN! pergh. rase cam x pernah lagi 1 U berkumpul mcm ni. ramai jugaklah. tapi x penuh. sebab ade certain student yang bekeras xnak dtg jugak n just dgr berita dr member2 je. huhu. mmg ramai ah. suasana mase kt situ mcm darurat ah. rmi jugak yg pakai topeng. then, kitorg meredah r beratus2 org tu. dalam hati ni takut jugak. yelah dah ramai kan. manelah tau dalam ramai2 tu dah ade virus tersebut n mereka pun xtau. semua cam takut jugak lah. tapi ramai jugak yg belagak cool. haha. aku lah tu. belagak cool je. tapi cuak jugak. haha. pastu wakil uniten ni ckp kalau xsilap canselor kot xpun naib canselor. lupe dah. haha. beselah aku xalert. sebuk buat keje len. then die cakap pasal swine flu/H1N1 n bla bla bla. then, die announce ade 3 students yg positive H1N1. and guess what ade beberape students yg tepuk tangan! pergh! teruk kan? yup sgt teruk! terkejut ahh bile dpt respon mcm tu tmbh2 lagi dari student IPT! *wah ni da mcm madam rohani cakap* tapi seriously, x baik ahh buat mcm tu. berita buruk n korg suke?? cube bygkan kalau korg di tempat budak2 yg positif tu? sedih tak kalau korg sakit pastu ade org suke?? pe motif korg tepuk tgn sbnrnye?! *wah mrh betul nih!* n kalau korg yg bace entry ni n korg tergolong dlm golongan2 yg ak ckp tadi sori la ok. tu my opinion. x baik lah. n mase tu pun canselor tu pun terkejut. malu lah. hurm.. pikir2kanlah~

ok. then bila da announce cuti sume suke kot! especially students yg sepatutnye ambik test STATIC semalam. suke ahh! x yah study! boleh balik! yeay!! terlepas dua benda yg membebankan iaitu quiz DE n test STATIC. best sgt3! tapi bila da ptg khamis tu. farahin kol. cakap dye dgr cerite kene kosongkan uniten before pukul 12 tgh mlm. ha?? gile ahh! rumah jauh kot!! pastu aku dalam keadaan yg sgt kelam kabut mengemas2 brg. n berpikir nak balik camne nih?? ade ke tiket ptg2 camni?? dah la mase tu kitorg puasa n mlm before tu x makan lak. tapi nak pose sempena nisfu syaaban gak. kelam kabut lah kitorg nih. penat sgt. tension sgt mase tu. then lame2 tu farahin msg, actually khabar angin tu tipu semata2, balik bile2 pun boleh. huish. lega. tapi sape la yg suke buat cite tuh! geram sungguh! then kitorg decide balik pagi jumaat.

pagi jumaat gerak. n bila sampai pudu. after 3 kaunter pegi barulah jumpe tiket yg awl sikit. tapi dalam nak awl balik tu lambat jugak sebab bus delay! huh! terpakselah tunggu sejam lagi. tapi bus ke ipoh je yg delay lame. bus lain sume sampai tepat pd waktunye. dalam bus. tidolahhh!! best!haha. then smpi medan gopeng. kene tunggu lagi sbb ayah lambat gerak dari rumah. dalam sejam jugakla tunggu. wah mase tu dgn sakit kepala+batuk+selsema+demam mmg x larat ah. mcm simptom2 kan? tapi insyaAllah xde pe2.. n kebetulan mat lalu situ n ternampak aku. tapi ak x nmpk dye. dye msg sharul cakap yang aku mcm baru lepas nangis! haha. lepas tu dye bagitau pulak dak2 utp. mlm tadi iqbal n shida tanye aku sihat ke x gara2 mat nmpk aku dalam keadaan yang sgt muram. yelah sakit kepala kan. haha. btw thanx to korg yg concern! terharu ahh! haha. tapi aku sihat. alhamdulillah. kalau teruk lagi aku pegi hospital cek ek! mak da bsg asyik suh pegi cek je. huhu

ok. da panjang ni. duk umah sgt best! wpn mcm x sht sgt. tapi x rase sgt. sbb best sgt dpt balik! hehe. ok. jumpe lagi next entry. thanx bace entry yg pjg ni.


Wednesday, July 29, 2009

apabila kehilangan~

handphoneku!! aku sayang kamuu!!
haha..
tadi baru terhilangkan handphone ku..
terhilangkan?
nope! actually ade seseorang telah mencerobohi beg saye yg saye letakkan di luar ITMS lalu mengambil handphone saye!
handphone yang mane 1?
handphone putih!!! no maxis! hilang! eurghhh~
sedih jugak sebenarnye. walaupun memang byk kali gak tercakap nak hp baru. tapi x pernah terpikir nak hp tu hilang/dicuri. at first mase hp tu x ade dalam poket beg aku. aku cam terpikir. oh ade kat tmpt lain ni. xkan ade org curi kot. lek2. pastu bile cek sume tmpt. mmg sah r dah hilang. pastu kebetulan farahin n dayah dtg.

aku:korg nk dgr cite lwk x? hp ak ilang!

farahin: hp yg mane 1?
aku: putih. maxis.
dayah: cube cek betul2.
aku: mmg xde. hahaha
dayah: aku miskol jap.
farahin: pesal ko gelak farra?
aku: sebab lawak!




tapi mmg salah aku r. aku saje tinggalkan hp tu dalam beg kat luar. tapi hp nokia aku bawak masuk. so may be hp sony tu jeles lalu mencari tuan lain. haha. itu je assumption yang aku boleh buat. xnak kutuk org yg mencuri itu. sebab die sendiri dah tanggung dosenye. just bila lame2 pikir baru terase sedih sikit sbb byk sgt data2 dalam hp tu n hp tu byk sgt2 memberi kenangan terindah! plus handphone tu menyimpan semua no kwn2. hp nokia ni just ade beberape no je. tak ape lah. bukan rezeki. nak beli hp baru tapi xde duit! argh~~ barulah rase nak menghargai hp itu setelah ia hilang dari pandangan.

saye rindu hp itu~!

tiap2 mlm b4 tido dgr mp3 lagu "selamat ulang tahun sayang" dari hp tu.

hp tu jugak yg kejut aku setiap pagi.

pulanglah hpku~~

aku merinduimu~~

huuu~~

Tuesday, July 21, 2009

MALAYSIA vs MANCHESTER UNITED~

eventhough aku tak suke update blog kat u ni because of a few reason.. but aku tgh bosan nih! kesah pe kan! huhu..
hari ni selase.. tak ade kelas.. best kan! jeles lah tuh! haha.actually bosan je. igt nak study tapi tak dtg lagi mood nak study.haha.. ok.. proceed to the next level!

last saturday, aku n geng2 aku decided nak tgk MU.ooops! tgk malaysia lwn lah! saye anak malaysia! ok.come on lah korg! sume nak kutuk2.. " ko anak malaysia tapi sokong org luar!".. ok~~ byk dah dgr ayat mcm nih. tapi cakap je tak gune. org2 yg cakap tu ade ke pergi tgk match MALAYSIA before nih n sokong MALAYSIA?? most answers say NO! yes i know. mostly org datang tu nak tgk MU! jujur je lah! nyampah tau nyampah org hipokrit nih!haha. tetibe emo pulak kan. haha. aku sokong siapa? erm.. haha. as 1 of MU's fan, sure lah aku sokong MU. but still dalam hati xnak lah MSIA kalah teruk. nak jugak MSIA naik semula. n ramai malaysian start utk sokong team MSIA semula n kembalikan kegemilangan MSIA mcm zaman2 dulu. ok. kitorg pegi naik kete pogy from uniten to bndr tasik sltn. then naik lrt. sbb nak elak jam.

its a good game actually. malaysia just kalah tipis je. tapi obvious jugak MU tak serang secara gile. walaupun boleh rembat depan pintu goal, some of player still tak buat. mcm rooney n scholes. still nak passing2. haih. geram tul. rembat je lahhh!! 1st time tgk paul scholes depan mata, pergh! macam nak nangis pun ade. minat gile2 kat dye. then, mase mereka2 tgh warm up. igtkan nani xde. dah agak sedih jugak. tapi bila tgk list player yg main. yeay! nani ade! suke dye jugak!hehe. ok. then bila dah tuka2 pemain. at first, igt xde peluang nak tgk gigs beraksi. sebab pemain yg bertuka dah cukup. so sgt2 hampa. but tibe2 gigs n macheda warm up kat tepi pdg. eh eh eh. nak masuk ke?? please lah masuk. *dalam ati nih* yes! masuk jugak. pelik kan. rupenye x ikut rules bola sepak. name pun tour je kan. x kesah lah. asalkan dpt tgk sume fevret player main. suke gile weyh!! korg yg x pegi tu sory to say. korg memang rugi gilerrr!!!hahaha. ok. so the result.. msia-mu.. 2-3... ok kan! yes ok! at least ramai org da pandang tinggi kt msia! yeah!

gossip2:
1:: ok. gigs n owen sgt baik. mase warm up sempat lagi melambai2 kat side kitorg. sgt mesra! itulah yg kitorg nak! jgn sombong2!
2:: sedih. sbb expect something unexpected. ape? mase game dah tamat. mati2 igt players akan jalan tepi padang(i mean atas trek) n melambai2 kat kitorg. nak lah tgk dkt2 kan. tapi tak. dorg just jalan atas pdg je.
3:: anderson n evra sgt cool! dorg baling jersi dorg kat penonton! pergh mahal kot! untung sape yg dpt tu. weh bagi r cni jugak!! hehe
4:: berbatov sgt malas kejar bola. xpe. aku mmg x minat dye. sory. haha
5:: mase MU naik stage ambik medal. semua nak laju2 je. again, giggs sgt respect org. sambil2 tu dye senyum n sambut tgn org tepi tangga. i love him! all players shud follow him!
6:: mase nak balik, station lrt sgt penuh! beribu2 org. n dalam train ade group yg nyanyi lagu MU. yes. malaysian. n noe what, mat saleh lak sebut2 "malaysia!". ok. mmg pandai ambik ati. =)

ok. tu je. tata.

Wednesday, July 15, 2009

THE THREE BEARS.

huh? tajuk pe nih?? haha

ok ni kisah malam tadi. malam tadi kitorg celebrate birthday 3 org sekali gus. razi, anas n boy. kesian dorg. dah masuk bulan 7 baru boley celebrate sesame. bday razi n anas bulan 5 n mase tu cuti so kene la postpone. haha. tulah. len kali lahir bulan 3 ek! hehe. so nak senangkan penceritaan dalam entry ni 3 org tu aku gelarkan THE THREE BEARS or TTB. senang sikit nak cerite. sorry guyz! ;p

actually susah gak nak cari mase utk celebrate birthday TTB ni. yelah baru register kat uni10 n banyak lagi benda yang tunggang langgang. so nak mencari mase yang semua org free mmg susah. susah sgt2. dari last week lagi dah bincang2 dah dengan 'birthday party planner' *bajet* tapi still tak jumpe hari yang sesuai. kalau lambat sgt nanti dah betul2 belated dah. so kitorg decide utk buat cpt2. and kesian jugak kat dorg. macam kitorg x igt langsung bday dorg pulak kan. especially boy, aku x wish langsung birthday die. haha. sorry boy. actually saje je lahh. aku yang ingatkan farahin n anas birthday ko kot boy! haha

ok. nak dijadikan cerite. hari isnin tu after kelas, aku, farahin, dayah n pogy gerak r pegi shah alam. di samping farahin nak mencari barang2 dye, kitorg nak beli card birthday utk TTB. so xboleylah nak ajak TTB. pogy pulak tepakse r cakap kat razi yang dye nak balik rumah. baliklah sangat!! padahal meronggeng! haha. penat jugak r jalan kat shah alam tu. after pegi pkns, kitorg redah pulak SACC then Alam Sentral. pergh x menahan! pogy n farahin puasa pulak! x letih ke bang n mak long?? haha. kitorg usha2 card kat SACC xde yang besh. so gerak r tempat lain nak cari. wah penat sungguh!! n know what?? at last kitorg x beli pun card! haha. punyelah memilih nak cari yang terbaik utk TTB sampai berjam2 mencari tapi xjumpe. dah nak dekat pukul 6 tu kitorg pun gerak r balik. tapi x beli card pun!haha. barang2 lain ade r beli. adoyai. pas2 OTW balik tu boley pulak sesat. pogy pulak bape kali tah masuk KL. pusing2 KL pulak. dah penat sgt lah tu. org puasa kan. haha. tapi sgt beshlah. haa. ni la entry yg aku cakap kelmarin. sebabnye aku xboley cerite dalam entry tu sebab xnak TTB tau r. haha. sorry guyz. x bagitau korg. anas pulak down semua org tinggalkan dye. padahal org nak surprisekan dye. haha.

then semalam. kitorg pegi alamanda pulak. beli card n kek. classic cheese. sedaplah jugak. but mase makan tu da kenyang. so kek tu x abis mlm tadi. sayang kan. eh.. eh.. dah pjg pulak. ok so nak ringkaskan ni. malam tadi walaupun sambutan biasa je. tapi sgt bermakna. semua org ade. tu lebih penting. nasib baik semua boley dtg. tapi last minit boley pulak boy ckp x jadi. haih. risau kot. nasib baik ade arra. thx to her!! really appreciate it. tapi semalam surprise macam x jadi sgtlah. sebab waiter n waitress kat SOHO tu boley buat lawak pulak mase nak bagi surprise tu. pe yg lawak? xyah citerlah. dah panjang nih. haha. tapi mase tu rasenye TTB semua control r. bajet2 xtau r. padahal mesti dalam hati semua macam dah bajet kek tu utk dorg. haha

razi: kek tu utk meja sini ke?
anas: sape punye bday??
boy: *membisu*

haha. adoi. lawak lah korg! tapi rase besh sebab lame jugak x lepak bersame. eh yeke? aku je kot rase camtu. haha
ok dah la. da panjang ni. okies. thx 4 reading.

HAPPY BELATED BIRTHDAY to THE THREE BEARS!!
=)

p/s:
aku x de semgt nak upd8 blog skang ni sebab tenet cam sengal. n aku x boley edit entry aku. xley highlight n ubah font sume n etc. so entry aku nampak sgt membosankan. sory!! =(

Tuesday, July 14, 2009

internet problem~~

haih.. xtaulah kenape ILMU 6 ni bermasalah dgn internet. kdg2 langsung x boleh connect n kalau dpt connect pun lembap gile kot! arghh~~ aku n dayah plan nak pasang wireless tapi tgk r dulu camne since broadband pun cam mahal je~ ahakz! *sori r razi~~ =p*

disebabkan internet ni mcm sengal xtau kenape blog ni pun da jadi sengal jugak. sebab aku x boleh nak edit lebih2 kat mende yang aku post. argh~ bengkek2! ok.. hari ini ade mende lawak berlaku. but x boleh citer sbb... haaa.. de r sebab! sebuk r nak tau!! haha.. xdela.. ade sebab x leh cite dlm entry ni.. but insyaAllah next entry aku akan cite... hahaha.. but today sgt2 besh!! best experience ever!! thanx to them!! ahakz~ ok da lewat ni.. nak tido lah.. gudnite everybody!!!

p/s: saye sgt benci uniten sekarang! xtau kenape life mcm x besh! n tadi name kene ambik sebab x bwk id g makan!! geram3!!! n ade r conversation yg kene record kat sini..

pak guard: eh bukan awk ke yg saye thn aritu sebab x bwk id jugak..
aku: eh.. mane ade~ saye ni baru 1st time turun makan malam.. org len tu..
pak guard: eh awk la!!
aku: ramai kot muke cm saye! eh dayah cepat! nak buka pose ni! lapa!!!!! *poyo je. padahal xpose pun! haha*

so, korg dak uniten since uniten da skema.. bwk r id... tambah2 kalau muke korg macam aku asyik muke nak kene tahan je. sume pak guard uniten keje dorg nak tahan aku n nk saman aku je! huh!! why me??? huuu!!

Friday, July 10, 2009

BFF 4EVER~

yeay!deela sampai umah aku dgn selamatnye semalam! suke2 sgt! setahun x jumpe. n mcm nak nangis bile jumpe smlm. huhu
kehadiran deela mmg tepat pada masanye kot. dye tgh sedih n aku byk sgt problem yang menimpa2 minggu ni. so memang KEBETULAN. huhu. actually tgh sedih ni. tapi bila dpt buka tenet tadi mcm... huuuuu!! nak upd8 blog!!!! tapi dah xtau nak tulis ape. tibe2 baru tau DE ade homework pulak!! makkk!! malasnyeeee... huuuuu~~ dah r xde buku.. eh eh eh.. dah melencong cite lain plak!

ok so aku just nak cite psl deela. tapi sebab x smpt nk tulis panjang2 sbb byk homework so kene tangguhkan dulu. just nak upd8 blog je sebenarnye! hahaha.. n nak cakap jugak.. saye sdg sedihhhh~~~~ wuaaa~~ hahaha.. poyo jek.. ok cau!

p/s:
thx deela!!
org yg plg memahami aku dalam dunia ni!
ecewah!

Sunday, July 5, 2009

kerjaya sebagai nurse di rumah~ =D

aku da dpt kerja part time as a nurse! yeayyy~~ da nak masuk skolah balik barulah dpt keje.. ish3
aku menjadi nurse/doctor/p.a adik aku. yelah org susah nak bergerak sgt. so kene la pimpin n jage dye lebey sket. mcm raja kat rumah ni. wah adik aku pun dah dinaikkan pangkat jadi raja? haha


ptg tadi balutan jahitan di lututnye dibuka. mula2 aku rase seram. takut nak tengok tempat jahitannye. so ayah aku yang buka. pastu tibe2 adik aku menangis. tau kenape? jeng3~ *ceh. bajet suspen plak. nyampah*. ok2 dye cakap dye takut tempang. yelah. dye nak bengkokkan kaki x boleh. so mcm2 la dye pk. so aku sebagai org yg rasional *
cewah. bajet lagi.* telah menasihati

"lek r.. lek r.. xdenye.. ade org len lagi teruk lagi.."

cewah. pandai pulak aku bagi nasihat kan. padahal mase aku jatuh tangga n terseliuh tu pun aku da pikir bukan2. farahin menjadi saksi. haha. then abg aku pun dtg. pujuk2 jugak. wah untung ko joy dapat kakak n abg mcm kitorg! *bajet lagi* haih farra ni.. cukup... cukup2! xyah puji diri lagi. nyampah tau nyampah!

ok after pujuk2 tu aku pun tertengoklah tempat yg ala2 'ngeri' itu. huis
h. ok la. x teruk macam yang aku bayangkan sebab da berjahit kan. elokla sikit rupenye. then, mulalah tugas aku sebagai nurse atau lebih berpangkat tinggi sikit doctor r~ huhu. then aku cuci lah tempat luke tu. mula2 ayah aku nak buat. tapi aku risau jugak sebab ayah aku ni kasar sikit. nanti menjerit pulak adik aku ini. then aku r yg buat. then da cuci. aku letak ubat. iodin kot sebab warne kuning. berhati2 aku letak sebab aku tau ubat tu pedih. then siap! yeay!! so hari ini tugas aku menanya dye:

"ok x?"
"da mkn ubat?"
"sakit x?"


di samping memberi smgt. cewah. actually smgt dye sgt kuat. dye asyik bejalan sebab nak kuatkan kakinye semula. tapi sok aku, abg n kak farah da nak balik. aku harap dye kuat. sedih lah sebenarnye nak tinggalkan dye dalam keadaan cam tu. x sampai ati. huuuu...

-saje2 letak gambar adik aku-

aku pun nak ucapkan trime kasih byk2 kat dayah sbb tlg ambikkan invois rumah aku tadi. kalau dye x ambikkan mungkin rumah aku tu akan diberi pada org len. thx a lot babe!! n farahin, sebab kol n concern sgt! cewah! luv u two! hehe

ok tu je la. da lewat ni. ade brg yg x kemas lagi. n may be after ni aku jarang upd8 blog. aku buat blog ni pun sbb terlampau bosan mase cuti. hehe.sok nak balik. bercampur2 perasaan. sedih n excited. sedih sebab tgglkan rumah. excited sbb nak jumpe member2. belajar?
? ohhh pernah ke farra ni excited nak belajar?? hahaha.. lu pikirlah sendiri! hehe

ok.. till then.. gudnite! n thx 4 reading this entry since adik aku cakap tadi kawan2 dye pun da mule bace blog aku kat lab comp skolah dorg. wah. aduyai banyak r mende kantoi nih!! isk3.bajet artis ke farra? haha. actually segan. n actually aku buat blog ni just suke2 n bukan utk tontonan semua org. tapi nak bace ok je. tapi kalau de cite yang membawa kontroversi jgn dibawa keluar ek. just dalam blog je ek. btw thx a lot! sharing is caring~!


p/s: tadi ade seorang lelaki tua dtg meminta sedikit bantuan. kesian sgt tgk keadaan dye. kaki sebelah kiri dipotong akibat kencing manis. n sebelah kanan akan dipotong. so dye sdg mencari duit. isteri n anak2?? cabut lari. yup itu yg dicakap. haih. ni lah realiti hidup. sedih aku dgr. hampir menangis jugak. cuba bygkan kalau terjadi kpd family kita. haih. jauhkanlah. n anak2 sekalian. jagelah parents kite smpai bile2. betullah quote yang selalu kite dgr. "seorang ibu/ayah boleh menjage 10 org anak tapi 10 org anak belum tentu dpt menjaga seorg ibu/ayah". renung2kanlah..

Saturday, July 4, 2009

motor vs hilux

alhamdulillah. adik aku x teruk sgt. tempurung lutut belah kanan tekeluar n tpkse dijahit dgn 10 jahitan, dagu dijahit dgn 3 jahitan dan beberapa luka di bahagian tangan kanan. critenye bermule begini...

hilux tu signal kanan tapi belok kiri. so adik aku dari blkg hentam belakang hilux. *pendek cerite r ni*

tapi mase wat report lelaki cina(driver hilux) tu cakap dye signal kiri. yela. nak selamatkan diri. n luckily, kete dye x de pe2. maintain je. yela kete besa. kene hentam lc je. tapi aku sgt2 sedey tgk keadaan adik aku ni.

mase smpi hospital tadi. di bilik x ray. adik aku duduk di kerusi roda. sayu ati tgk dye yg sgt lemah n berluke n bebalut2. mak aku sedih gile n terus cium pipi adik aku. suasana di bilik itu sgt hiba n suram. kebetulan mase tu, ade 2 lagi accident kat situ. n lagi teruk. ade 1 lagi situasi. sorg girl yg tebaring atas katil beroda n menangis2. family dye sume menangis. ayah aku tanye pada ayahnye. dye cakap anak dye bwk moto n ade lori depan x bagi signal terus belok(aku xsure belok kanan or kiri). n anak dye jatuh n teperosok bawah lori. ni pun berpunca drpd signal jugak. kesian sgt tgk keadaan dye. dye asyik ckp:

"mak.. adik nak balik mak.. sakit mak.."

sebak rase ati aku. berair mata aku. suasana dalam tu mmg sgt suram n menyedihkan. alhamdulillah adik aku x seteruk itu. after adik aku xray, masuk bilik rawatan n jahit bhgn2 yg perlu. wahh. dah la esok nak balik u. sedihnye nak balik. rase xnak balik. sedih lahhh.

aku harap perkara ni x berlaku lagi pada sesiapa pun. byk case berpunca dari signal. last week kawan aku accident jugak. sebab lori depan x bagi signal. lagi teruk. masuk besi n all that.

case adik aku ni syukur sgt x teruk. syukur padamu Ya Allah. aku belum cukup kuat lagi.

kepada sesiape yg bce blog ni. berhati2. penunggang motosikal lebih berisiko tinggi utk cedera parah bile accident. kadang2 kite berhati2 mcm mane pun, kite hebat memandu sekalipun kalau dah malang n pengguna jalan raye yg lain x behati2 tetap juga bahaya.

terima kasih kerana mendengar luahan hati ini. berhati2 di jalan raye. igtlah org tersyg. adios~
=)