RSS

Saturday, August 8, 2009

cuti H1N1 + mid sem~

home sweet home~!!
aku dah selamat sampai umah semalam dalam pukul 4pm..
pergh penat!
yup seperti title di atas mmg tgh cuti mid sem dan jugak H1N1..
ingatkan uniten dah xnak cuti dah sebab cuti mid sem da dekat.. tapi...

hari khamis yg lepas. dalam pukul 12 camtu. tengah sedap2 landing atas katil after abis kelas static. tiba2 loceng bunyi dengan sangaaat lama. hurm. rase cam nak mrh je mule2. xkan fire drill lagi kot. bape kali nk buat nih!! grr~ lepas tu dgr hp bunyi. farahin kol. dye pun mempunyai perasaan yg same cam aku. xyah turun! protes2! haha. penatlah. xkan siang2 pun ade latihan kebakaran kot! seperti memahami pemikiran student kat situ, dtglah seorg jejaka tampan.. eh tampan ke? haha.. actually x tgk pun muke dye. tapi tau suara itu adalah suara lelaki! dye announce sume wajib turun n pegi mph ASAP! jauhnye! ok. pastu lame2 pk uniten nak tutup kot!! haha. bgs2! pastu siap2 lah. pakai bju yg proper. n terus gerak ke mph.

sampai mph. ramainye org! rupenye bukan budak ILMU je pegi. 1 UNITEN! pergh. rase cam x pernah lagi 1 U berkumpul mcm ni. ramai jugaklah. tapi x penuh. sebab ade certain student yang bekeras xnak dtg jugak n just dgr berita dr member2 je. huhu. mmg ramai ah. suasana mase kt situ mcm darurat ah. rmi jugak yg pakai topeng. then, kitorg meredah r beratus2 org tu. dalam hati ni takut jugak. yelah dah ramai kan. manelah tau dalam ramai2 tu dah ade virus tersebut n mereka pun xtau. semua cam takut jugak lah. tapi ramai jugak yg belagak cool. haha. aku lah tu. belagak cool je. tapi cuak jugak. haha. pastu wakil uniten ni ckp kalau xsilap canselor kot xpun naib canselor. lupe dah. haha. beselah aku xalert. sebuk buat keje len. then die cakap pasal swine flu/H1N1 n bla bla bla. then, die announce ade 3 students yg positive H1N1. and guess what ade beberape students yg tepuk tangan! pergh! teruk kan? yup sgt teruk! terkejut ahh bile dpt respon mcm tu tmbh2 lagi dari student IPT! *wah ni da mcm madam rohani cakap* tapi seriously, x baik ahh buat mcm tu. berita buruk n korg suke?? cube bygkan kalau korg di tempat budak2 yg positif tu? sedih tak kalau korg sakit pastu ade org suke?? pe motif korg tepuk tgn sbnrnye?! *wah mrh betul nih!* n kalau korg yg bace entry ni n korg tergolong dlm golongan2 yg ak ckp tadi sori la ok. tu my opinion. x baik lah. n mase tu pun canselor tu pun terkejut. malu lah. hurm.. pikir2kanlah~

ok. then bila da announce cuti sume suke kot! especially students yg sepatutnye ambik test STATIC semalam. suke ahh! x yah study! boleh balik! yeay!! terlepas dua benda yg membebankan iaitu quiz DE n test STATIC. best sgt3! tapi bila da ptg khamis tu. farahin kol. cakap dye dgr cerite kene kosongkan uniten before pukul 12 tgh mlm. ha?? gile ahh! rumah jauh kot!! pastu aku dalam keadaan yg sgt kelam kabut mengemas2 brg. n berpikir nak balik camne nih?? ade ke tiket ptg2 camni?? dah la mase tu kitorg puasa n mlm before tu x makan lak. tapi nak pose sempena nisfu syaaban gak. kelam kabut lah kitorg nih. penat sgt. tension sgt mase tu. then lame2 tu farahin msg, actually khabar angin tu tipu semata2, balik bile2 pun boleh. huish. lega. tapi sape la yg suke buat cite tuh! geram sungguh! then kitorg decide balik pagi jumaat.

pagi jumaat gerak. n bila sampai pudu. after 3 kaunter pegi barulah jumpe tiket yg awl sikit. tapi dalam nak awl balik tu lambat jugak sebab bus delay! huh! terpakselah tunggu sejam lagi. tapi bus ke ipoh je yg delay lame. bus lain sume sampai tepat pd waktunye. dalam bus. tidolahhh!! best!haha. then smpi medan gopeng. kene tunggu lagi sbb ayah lambat gerak dari rumah. dalam sejam jugakla tunggu. wah mase tu dgn sakit kepala+batuk+selsema+demam mmg x larat ah. mcm simptom2 kan? tapi insyaAllah xde pe2.. n kebetulan mat lalu situ n ternampak aku. tapi ak x nmpk dye. dye msg sharul cakap yang aku mcm baru lepas nangis! haha. lepas tu dye bagitau pulak dak2 utp. mlm tadi iqbal n shida tanye aku sihat ke x gara2 mat nmpk aku dalam keadaan yang sgt muram. yelah sakit kepala kan. haha. btw thanx to korg yg concern! terharu ahh! haha. tapi aku sihat. alhamdulillah. kalau teruk lagi aku pegi hospital cek ek! mak da bsg asyik suh pegi cek je. huhu

ok. da panjang ni. duk umah sgt best! wpn mcm x sht sgt. tapi x rase sgt. sbb best sgt dpt balik! hehe. ok. jumpe lagi next entry. thanx bace entry yg pjg ni.


5 comments:

spiderman said...

wei, panjang giler. letey aku nak baca. adeh...

FaRRa said...

haha.. tu r.. spe suh bce~
hahaha

spiderman said...

tak baca pon

FaRRa said...

pergh~
down2~~

spiderman said...

up balik
up balik
hehe

Post a Comment