RSS

Saturday, August 15, 2009

manufacturing processing lab.

uih!
macam lecturer pulak nak cerite pasal subjek yang diambil sem ini!
biar betul farra nak tulis pasal benda yang berkaitan akademik nih?!
mestilah tak nak cerita sangat pasal bende nih.
just nak cerite pengalaman 2 kali masuk lab! haha
poyo kan? ye saye memang poyo! lalala~

actually time lab adalah time yang paling best!
sebab boleh bergaya! huh? bergaye?? pehal plak?

ye betul weyhhh!!
everytime nak masuk lab mesti rase diri ini dilengkapi dgn alatan yang bergaye.
tak caye?
ok boleh tengok gambar kat bawah ni
ready
1
2
3
tadaaaa~~


bergaye kan kami? dgn goggle yang ala2 sekali tengok macam shade yang mantap. haha
tapi kalau scroll ke bawah dah x bergaye dah.dengan apron dan kasut but. itu dah macam orang yang nak potong ayam! oops! ayam2 jgn sebut. sensitip! *hanye org tertentu je paham. xpaham tu wat2 paham sudah!*

lab kitorg every wednesday. so every rabu jugak lah kitorg akan menjadi kurus sebab exercise yang lebih. kene berjalan kaki! bayangkan macam dari gate 2 ke gate 1 kitorang bejalan. jauh kan? tapi kitorg kuat! haha. tapi penat jugaklah bejalan tgh panas kan. sebab lab start pukul 2. so mase tu matahari tegak atas kepala. memang keluar la segala peluh2 yang terpendam nih. bus? huh. kalau nak harap bus uniten memang jawabnye x pergi kelas lah. kitorang pernah lah tunggu mase awal2 sem dulu. dari pukul 130pm. tunggu punye tunggu punye tunggu. still x nampak2 bus. haih. last2 pukul 2 tu kitorg gerak r dengan guna kaki kitorg. sampai lab dalam pukul 230. nasib baik lecturer baik mase tu. then after hari tu, kitorg bertekad tak nak tunggu bus. baik jalan je. haha.

mase lab sangat best. sebab dapat handle machines kat dalam itu. first time tengok instructor buat mmg mencuakkan! mmg nmpk bahaya ahh.. ditambah dengan cerita instructor yang ramai orang cedera parah semase mengendalikan machine lagi r cuak! tapi bila da start pegang machine tu, dah hilang rase takut. malah excited pulak. wahh beriye je farra nih. tapi betul! best lah. n bila tgk hasil kerja kite lagi r excited! walaupun x perfect sangat kan. tapi cam bangga gak la dapat siapkan! haha. suke lah! mechy mmg best lah! hehe

so saye nak jugak letakkan gambar2 mase kitorg kat dalam lab.. tengok!!

work pieces from our group~ =)


my work piece. mase nak kilatkan ni pogy yg tlg setelkan sebab aku x larat tahap dewa sbb demam. eh tapi bukan swine flu k! huhu

salah satu machine yang kitorg gune kat dalam lab- drilling machine.

3 comments:

spiderman said...

mmg aa bergaya. sbb goggle dia stail kot. nak bawak nek moto pon takde hal. macho giler.

p/s: pemakai spek sepenuh masa cam aku tak merasa aa pakai goggle tu dgn sepeuh rasa. T.T

FaRRa said...

haha.. tau xpe..
rase besh bila pakai!
haha..
ala.. xpe..
klu rase nak bergaye just pakai kejap without spec pastu pki spec blik..
merase sekejap je..
haha..

spiderman said...

hampeh

Post a Comment