RSS

Thursday, June 18, 2009

lapar.makan.gemok.


ohhhh
i have a big problem!
guess what~~
my weight gained 4 kg !!
OMG!
gile ahh camnie..
nak diet pun susah juga
k cuti nih..
sbb aku asyik bosan je.. so bile bosan kite MAKANNN!!yeahh~

aku dah try utk diet but not work at all! bile tgk makanan je aku nak makan! haha
n kdg2 jogging jugak sbb adik aku sgt besemangat nak naikkn badan dye y
g kering itu
so aku pun join
so misi aku nak kurangkan berat bdn but adik aku nak naikkan bdn.. i mean bina bdn r~
hahaha

almost everyday aku tgk program yang byk bejasa to all american "THE BIGGEST LOSER"..

huuu~
rse sgt besh bile tgk org yg besar bdnnye jd kecik! so amazing~~
aku sgt respect pd dorg yang berjaya harungi all the things especially their temptation.. soooo goood!!
program t
u bagi aku sgt2 bagus. bukan semate2 hiburan but change people's life!!
dorg bukan shj kurus but dpt hilangkan penyakit2 yang mengancam nyawa dorg.
so malaysia shud follow this n buat 1 program yang mcm ni
bukan asyik2 program mencari artis n hiburan semate2
sbb after tgk cerite ni mesti ramai yang akan besemangat utk hidup secare sihat..
eventhough yang x gemuk pn xsemestinye mereka sihat
soal pemakanan perlu gak diambil kire.. n bukan asyik mkn pil yang byk beri kesan sampingan tu..
ok.. so after this hope aku boley meneruskan idup secara sihat!! yeahh~
u go girl~
haha
=)
i love everybody!!


p/s:
ayah: makanlah nasi lemak ayah beli nihh..
aku: xnak ahh.. da gemokkkk~~
ayah: eh xdelah.. kurus je ayah tgk.. mkn byk2 bg gemok! *pdhl nak suh aku abiskan nasilemak ayah beli tu.. huhu*
aku: ohh... i love ayah!! haha

8 comments:

Rusyz said...

tu ko ke yg timbang ke tu??apesal aku nmpk mcm 177kg...hahaha..da mcm badak air da

FaRRa said...

oitt
x beragak la tuh~
tu gmbr ak ambik kt yahoo je lahhh
bl mse la plak ak kale kuku~
huhu

spiderman said...

tah, tv msia. tak abes2 nak buat program SAMPAH camtu. nyanyi2 la. joget2 la. skit2 dah la. org nak bina bangsa maju bkn banyakkan program SAMPAH camtu. adeh....
dulu, masa aku skola rendah, de gak national geography ker, discovery channel ker tiap malam khamis kul 10. skang time2 maghrib nak siar. tu pon kalau nak disiarkan, kalau tak...sori aa beb. tak takde aa..

anyway, slamat turunkan berat badan. gunakan diet yg sihat tuk turunkan berat. makan berpada2. jangan biler lapa je balon makan. ahaha. all the best!!!

FaRRa said...

yup2! btul3!
da bosan ngn prgrm kt msia nihhh
btw ak da turun 1.5 kg dlm smgu~
okla tu kn~~
hahaha
=)

spiderman said...

orait aa tu. kekalkan.. pasni jgn makan jer kalau bosan pon. minum air kosong sudah....
banyak minum air kan bagus...
hehe...

FaRRa said...

yes boss!
hahaha

haniey said...

farra,sama la kite..gain weight sgt2 dh..huhuhu..bila la nk diet cmni..
ptg2 balik dr keje,tgk the biggest loser..cmbez je
skang dh follow dh bnda tu..hehehe

FaRRa said...

haha..
tau xpe haniey~
besh kn!!
tp tgk org makin kurus kte asyik naik berat lak kn~
haha

Post a Comment