RSS

Wednesday, October 28, 2009

dugaan semasa menjawab paper exam!

hari ini paper LA iaitu Linear Algebra. yup. i love LA. *macam key chain kunci kereta saye. I <3>

tapi hakikatnye..


subjek ni la saye paling tak minat. yup. tak minat. x kesah lah semua orang cakap senang ke best ke subjek ni tapi saye tetap tak minat. tak tau kenape. mungkin sebab banyak sangat step n theorem yang kene ingat so saye jadi tak minat eventhough subjek ni ade lah subjek math! saye minat math ke? haha. tak jugak. kalau dulu mase sekolah boleh lah minat2 subjek. sekarang ni semua same je. banyak tak minat adelah! haha

ok ok ok. sebenarnye saye nak cerite pasal exam LA tadi! geram geram geram sgt!
banyak sebab!

1st - of course lah geram after da kuar hall baru perasan 1 soklan ni x jawab dengan habis. wah! saye selalu begini. this same thing happens to me mase jawab IS aritu! aiyooo!!

2nd- saye sangat tension dengan certain penjaga2 periksa (bukan semua ok!) yang bercakap or lebih tepat lagi bersembang kat depan semase kitorg tgh perah otak jawab exam! malangnye saye kene duduk second row pulak! memang dengar pe yang dorg cakapkan. haih. saye tension sangat. akibat kebisingan penjaga2 ini, saye x dapat jawab soalan 1a pada awalnye n dapat jawapan salah untuk 1b! tapi nasib baik cek balik n dapat betulkan jawapan previous tu. tapi honestly kebisingan mereka sedikit sebanyak menganggu konsentrasi kitorg nak jawab exam. tapi luckily sekejap je(dalam 1/2 jam gak) dorg besembang. then dorg sambung sembang luar hall. hahaha.

3rd- hall sejuk sangat!! terase nak pergi toilet je. tapi segan pulak nak bangun! haha.. tapi at last pergi jugak! sebab dah tak boleh bepikir dengan baik. haha

so kesimpulannye, tak tau nak expect ape untuk LA nih.. doa2 la dapat A.. kawan2 saye juga begitu. insyaAllah!

tinggal lagi 1 paper! lepas tu boleh yahoooo! x sabar nak balik rumah! rindu sangat kat family n rumah!! yeayy!! tapi ape yg boleh dikatekan final ni agak sedih jugak. everytime after kuar hall baru tau ape yang salah and soklan ape yg tak buat! haha.. lawak! so hopefully static hari sabtu ni akan ok. n x ulang the same mistake! huuu~ cuaknyeeee!!

ok. hujan ni. nak tido. bubye my blog~ see u soon!!
=)

5 comments:

spiderman said...

kalau ko kata ko tak minat sbb banyak step + theorem, pelik aku. sbb yg aku aku tau chap 11 jer yg banyak. yg len sme 1-2 je. tp tak minat, tak ley nak tlg dah la. mari kita komen kat is seterusnya..

-1st, len kali buat soklan tu hati2, tgk apa yg tak buat betol. dan jgn kuar dewan sblm abes waktu. (kalau ko kuar sblm abes waktu la)

-2nd, ko ada hak nak sound, penjaga tu. ko ley je tinggi kan suara kata, "diam la, org buat xm!". mmg aku tak pernah buat sbb stakat ni aku blom pernah terganggu. tp kalau dah fattup, aku bley jer buat.

-3rd, hall mmg sejok. tak pastu ley request tutup air-cond tu atau tak sbb dia pakai central aircond. so, jgn minum ayor banyak2 sebelum masuk dewan.

kesimpulannya, aku pon tak tau apa nak simpulkan.

aku blom start paper lagi. nak balik umah pon malas. pasni lepas abes tgk sme soklan, ulang balik kot2 ada tertinggal. sabtu ni ko de paper last, aku baru nak start. T.T

see ya in the next entry,

v^.^

FaRRa said...

wah.. agk pjg komen ko ek!
bgs2!
haha

yup byk step n theorem yg kene igt! RREF , CRAMERS RULE laa n etc.. seriously byk sgt kot!!!
haha..

haha.. cdgn2 ko tu bernas gk.. tpi ko try lu r sound penjage2 tu then ak akan try! huhu
n buat pengetahuan ko ak mmg x pernah kuar dewan awl sbb ak x berani kua awl sbb nnt bile tau ade slh lagi menyesal!haha

btw thx 4 ur comment!
ak da merdeka nnt ak kaco ko ek!
wahaha
=p

spiderman said...

ahaa,
bley jer nak sound tp blom terkssan kalau diorang buat bising. per kes dia nak bising? dah sah2 dia salah. kita sound nanti dia yg malu. nguahaha. nanti kalau aku sound, aku kasi tau ko. :-D

ooo, tak pernah kuar awal. bagus2. keep it up. jgn kuar terus pon ok gak. :-P

nak kaco aku kaco la. sedia dikaco. pastikan ko de senduk, sudip serta bahan lain tuk mengacau. lepas kacau bley aa hidang kat aku ek. :-D

FaRRa said...

haha.. pernah kua awl tp betekad after tu xnak buat dah because of some reason.. wpn siap awl ke still xnak kua gak!!haha

btw gud luck for final yg bru je start..
ak da smpi umah da~
final dah abis~
lalala~

spiderman said...

ahaa,
tq3 far to kind.

Post a Comment