RSS

Thursday, November 26, 2009

raye datang lagi!

hari ini life saye sangat busy.
busy sangat.
mengalahkan chef wan atau chef2 yang terkenal di malaysia ini.
har har har.

hari ini saye bertungkus lumus menyediakan hidangan untuk hari raye. cewah!
ye saye siapkan tau! tapi sedap ke tak itu belakang kira. yang penting saye dah siapkan. hahaha.
setelah sehari lebih berfikir menu untuk raye. akhirnya. saye jugak yang telah memberi idea untuk menu pada hari esok. menu nye ialah. jeng jeng jeng....

::nasi minyak hujan panas
::ayam bakar special
::sambal udang istimewa
::jelatah/arca resepi sendiri
::pencuci mulut- kek batik

see.. semua istimewa tau!hehe. honestly, nasi minyak hujan panas tu memang first time saye buat. sebelum ni hanye tahu buat nasi beriyani je. haha. tapi alhamdulillah jadi. ayam tu baru perap. esok baru mahu bakar menggunakan alat bbq yeop. thanks to the sponsor!hehe. yang lain2 itu memang saye yang masak. tapi jelatah tu mak cakap mak yang nak sediakan esok. so, saye suke. saye boleh relax!hehe. saye rase suke becampur bangga jugak sebab joy tak habis2 ke dapur mencari peti ais dan membukanye untuk mengambil kek batik lalu memakannye. ish ish ish. saye sudah melarangnye beberapa kali. suruh dye simpan kek itu untuk tetamu yang datang esok. tapi ade ke tetamu yang mahu hadir esok? lu pikirlah sendiri!

haaa.. btw raye kali ini best! sebab kak farah pun join kami beraye sekali. yeay! welcome! mereka sampai around 9pm tadi. and baru saye tahu iphone yeop kene curi. ade org pecah rumah dye. sob3. sedih. tapi tak ape. bukan rezeki. pengorbanan di hari raye korban ini. eh?haha


ok. selamat hari raye aidiladha all. semoge kite mendalami erti pengorbanan itu sedalam-dalamnye. amin.

p/s: saye terlebih letak color merah dalam nasi minyak hujan panas tu. so warne nasi x balance sangat. hahahaha. my mistake. but rase sedap tau! x caye? meh jemput datang beraye esok! hehe

3 comments:

spiderman said...

waaa.. slamat resepi aku bagi takde.. kalau ada td aku nak claim kredit gak.. huhuhu

p/s: selamat hari raya

FaRRa said...

haha..
eh tp ayam bakar tu aku ambik resepi dr idea ko sikit2 tau..
claim kasih syg da la bro.. huhu

selamat hari raye gk!

spiderman said...

ahaa.. nanti aku claim. hak2

Post a Comment