RSS

Thursday, December 17, 2009

punca budak uniten malas atau tak tahu masak.

saye tak faham kenape dan mengape pihak residen uniten tak bagi penghuni2 ilmu or lain2 apartment uniten bawak multi cooker?
tak nampak kesalahan di situ kecuali guna eletrik lebih sikit je. aiii kate TNB. takkan gune letrik sikit utk masak pun nak bekire. tak aci lah mcm ini. kami bayar sewa tau! bukannye murah! tadi ade sape entah buat spot check. n my housem8 cakap die bagi warning. next week make sure dah tak ade brg2 terlarat. mak aih. mane lah nak campak barang2 tu. ingat semua duduk area selangor/ kl ke? saba je lahhh..

sebab tu ramai budak uniten tak pandai masak sangat. sebab tak bagi bawak alatan memasak. rice cooker je boleh. tapi takkan semua masakan nak masak dalam rice cooker? kalau rice cooker boleh kenape multi cooker tak boleh? tak banyak beza pun 2 benda tu. bagilah kami masak!! tak adil ok! rules mcm ini tak sepatutnye dicipta. menyusahkan orang. bak kate org. kalau hidup tak boleh menyenangkan orang jangan menyusahkan orang. thats all. thanks!

p/s: saye memang tengah emo sekarang. emosi tak stabil. haha. nasib lah.. >.<

10 comments:

haniey said...

farra,kakak hani bw je..dia ckp pandai sorok2kan la multi cooker tu.. =) chill babe

spiderman said...

tu satu sbb lada gak sebab lain.
salah satu depa kata aku nak carik laki kaya, nanti suh upah bibik masak tak pon makan kat kedai hari2 sampai ijo muker.... (depa tak tau lagi pentingnya bini bley masak...)
tak lagi satu kata nanti aku kawen aku blaja la masak..

BLoSSoM said...

haniey; kakak hani duk cni ke?
spiderman; haha.. salahkan residen la kalau bini ko x tau msk.. n kalau bini ko budak uniten yang duk dlm.. haha

spiderman said...

ahahaha
tak reti masak mmg aku suh gi blaja masak aa.
aku bkn org yg ske makan kat gerai sgt.
sapa nak jd bini aku mmg kena tau masak.
nguahaha!

BLoSSoM said...

wow.
demand gile ko!
ish3..
huhu

spiderman said...

ek eleh,
korang yg nak hantaran mahal2
so aku pon bley demand laa
kalau tak reti masak jgn harap aa nak demand hantaran sampai 10k walaupun ada degree.

BLoSSoM said...

haha..
amboi..
xyah kawen la wey!

spiderman said...

ahaa. ko tak mo kawen ko tak kawenj sorang2. aku nak. kalau pompuan nak mas hantaran rm33333 pon ada yg nak kasi, takkan syarat aku yg mudah giler tu pon takde yg mampu penuhi..

BLoSSoM said...

haha..
ade..
tp hantaran kne lebih r~
ahakz!

spiderman said...

kalau complete package, bayar lebey skit pon aku sanggup drpd bayar banyak tp function kurang..

Post a Comment